Sonda dentară - un instrument nelipsit din cabinetele medicilor stomatologi

Medicina dentară nu este o ramură ce presupune tratarea afecțiunilor cu tratamente, la o simplă discuție, ci ea necesită examinarea cavității bucale a pacientului pentru a vedea exact ce se întâmplă și cum anume se poate acționa. Asta se face cu ajutorul instrumentelor specifice, care sunt foarte multe în cabinetele stomatologice.

Un astfel de instrument este sonda dentară, care nu lipsește niciodată. Este folosită chiar la începutul unui tratament, pentru a localiza problema existentă și poate fi rigidă sau flexibilă.


O sondă dentară rigidă poate avea una sau două părți active și mai multe forme:

      dreaptă - are rolul de a ajuta la nivelul dinților frontali;

      în baionetă - contribuie la examinarea premolarilor și molarilor;

      curbă - pentru a putea observa cât mai bine ce se întâmplă la ultimii molari;

      cu unghi în același plan - utilă în examinarea unor suprafețe care sunt netede;

      cu unghi și curbură în același plan - este o sondă multifuncțională, ce poate fi de folos pentru mai multe examinări;

      cu două curburi în același plan - ajută la examinarea problemelor existente între spațiile interdentare.

O sondă flexibilă este un instrument mai prietenos cu suprafețele cu care intră în contact, motiv pentru care este folosită pentru a examina carii incipiente, pentru a palpa unele zone sensibile sau pentru a identifica deschiderile din camerele pulpare.

Un alt tip de sondă întâlnit este cea parodontală. Aceasta are rolul de a măsura adâncimea pungilor parodontale, dar și alți parametri. Poate avea forme și dimensiuni diferite, în funcție de preferințele fiecărui medic în parte.

Dacă ai nevoie de sonde dentare pentru cabinetul pe care urmează să îl deschizi sau te ocupi de astfel de achiziții pentru diverși medici, atunci ține cont de faptul că este deosebit de important să cumperi de la un magazin de încredere, deoarece este vorba de instrumente medicale, care dacă nu sunt realizate în cele mai bune condiții pot prezenta un pericol pentru pacienți.

Un magazin online de succes, care îți pune la dispoziție produse de înaltă calitate, care au avizele necesare ce demonstrează faptul că respectă chiar și cele mai stricte cerințe, este Edwards Dental. La noi găsești tot ce ai nevoie pentru pacienții tăi, nu doar sonde dentare. Avem pentru tine instrumente pentru endodontie, protetica, restaurare de coroane, implantologie, chirurgie, anestezie, dar si produse de unică folosință, dezinfectanți și multe altele.

Prețurile de pe site sunt unele într-un raport corect față de calitatea oferită, livrarea se face rapid, pentru că știm cât de important este să te bucuri cât mai curand de produsele comandate, iar plata poate fi făcută și online. Dacă nu esti mulțumit de produsele comandate, ai posibilitatea de retur, caz în care poți opta pentru înlocuirea articolelor comandate sau rambursarea sumei.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii