Vinuri albe pe care merita sa le incerci

Cu totii iubim vinurile bune, insa pentru ca sunt de mai multe tipuri, nu este intotdeauna usor sa alegem unul care sa se ridice la nivelul asteptarilor. Vinurile albe pot fi foarte diferite intre ele, insa tot au cateva caracteristici comune, cum ar fi faptul ca dispun de o cantitate foarte redusa de taninuri, sunt usoare, cu arome proaspete si o concentratie alcoolica scazuta in comparatie cu vinurile rosii. Printre cei mai populari struguri care dau viata vinurilor albe se numara Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc si Riesling, iar toate te pot cuceri de la primul pahar.

Vinurile obtinute din struguri de Chardonnay sunt bine cunoscute pentru aromele sale diversificate, iar acestea sunt influentate in special de modalitatea de maturare. Vinurile pot dezvolta arome precum vanilie, caramel sau fructe atunci cand sunt maturate in butoiul de stejar. De asemenea, conteaza si momentul in care au fost culesi strugurii pentru ca atunci cand sunt culesi timpuriu dezvolta arome tropicale, pe cand strugurii culesi tarziu pot capata arome de mar si citrice.

Si strugurii de Pinot Gris dau viata unor vinuri deosebite, cu arome de citrice. Acestea sunt foarte versatile si pot fi consumate alaturi de o multime de preparate, fiind, totodata, mai putin acide decat alte vinuri albe.

Sauvignon Blanc este un soi de struguri din care se obtin vinuri aromate, care amintesc de mere verzi, citrice, pepene galben sau ananas. In majoritatea cazurilor aceste vinuri ascund note ierboase, sunt seci si se potrivesc de minune alaturi de diferite tipuri de branzeturi.

Din strugurii Riesling se pot obtine vinuri care variaza de la seci pana la dulci, iar cele de inalta calitate se gasesc, in general, in Germania. Aromele amintesc de mere proaspete, grapefruit, portocale sau lamaie, iar pentru ca vinurile sunt, de obicei, dulci, acestea se imbina de minune cu preparatele picante specifice bucatariei asiatice si indiene.

Cine este in cautarea unor vinuri albe de inalta calitate produse in Romania se poate orienta catre Crama Budureasca. Vinurile produse aici vor incanta papilele gustative datorita aromelor intense, fructate si fresh. Aceste vinuri sunt apreciate inclusiv de specialisti, drept dovada fiind recompensate cu cele mai inalte distinctii la competitiile de profil organizate in tara si peste hotare.

Fumé din gama Budureasca Clasic este un vin deosebit obtinut din amestecul perfect a celor mai populare soiuri de struguri albi, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris. Incanta prin culoarea sa galben pai si cu aromele placute de pepene galben copt completate cu note fine de stejar. Gustul de gutuie coapta si accente de stejar dezvaluie un final lung, incantator. Vinul se poate servi alaturi de o multime de preparate din pui, peste, fructe de mare, paste si nu numai.


Sauvignon Blanc din gama Origini este unul dintre cele mai deosebite vinuri din portofoliul Cramei Budureasca. Are o culoare galben verzuie, cu reflexii stravezii si nasul complex de fructul pasiunii si guava. Gustul dominant de agrise, aciditatea usoara, postgustul persistent, fiecare dintre acestea sunt echilibrate si asigura o experienta placuta la fiecare pahar. Alege sa servesti acest vin alaturi de preparate din peste, fructe de mare, legume sau branzeturi proaspete.

Tamaioasa Romaneasca din gama Budureasca Premium este un alt vin de inalta calitate care merita savurat. Cucereste la primul contact prin culoarea sa galbena cu reflexii aurii discrete, avand arome de flori de soc si fructul pasiunii. Corpolent, cu gust deosebit, floral, fructuos, aciditate proaspata si final lung, Tamaioasa Romaneasca din gama Budureasca Premium are toate sansele sa fie noul tau vin alb preferat. Il poti servi alaturi de preparate picante, cremoase, peste, paste si nu numai. Se poate comanda online de la Budureasca, in cadrul magazinului online fiind disponibile vinuri pentru toate gusturile.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii