În ce condiții meteo predominante putem opta pentru anvelope all season?

Concepute pentru a se adapta la temperaturile de iarnă și vară, anvelopelele 215 65 R16 all season - sau anvelopele pentru patru sezoane - devin din ce în ce mai populare și mai atractive pentru șoferi. Par a fi compromisul perfect pentru a conduce tot anul în siguranță, având parte de confort în timpul condusului.

Care sunt avantajele anvelopelor 215 65 R 16 all season?


  1. Economisiți timp - Utilizarea acelorași anvelope vara și iarna vă economisește timp prețios. De ce? Pentru că nu este nevoie să schimbați anvelopele mașinii de două ori pe an.
  2. Limitarea costurilor - În plus față de limitarea cheltuielilor la un singur set de anvelope (și jante), evitați costurile de rotație care au loc de două ori pe an, ca să nu mai vorbim și despre depozitare.
  3. Eficiență și siguranță pe tot parcursul anului - Versatilă, anvelopele 215 65 R16 all season oferă performanțe mai bune decât o anvelopele de iarnă vara și invers, garantându-ți siguranță pe tot parcursul anului. Mai mult, în ultimii ani, performanța acestor anvelope a continuat să se îmbunătățească.
  4. Conformitate - Astăzi există anvelope all season cu aprobare de rulare pe timp de iarnă, care garantează o performanță mai bună a autovehiculului dumneavoastră pe drumurile înzăpezite și cu gheață.
  5. Marcaj - Anvelopele all season poartă marcajul M + S (Noroi și zăpadă), ceea ce înseamnă că pot să circule în condiții dificile. Acest marcaj nu este supus niciunui test sau validări oficiale. Unele anvelope all-season au și marcajul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake), ce indică un fulg înconjurat de 3 vârfuri de munte, ceea ce înseamnă că sunt testate în condiții de iarnă în timpul testelor aprobate. 

Proprietăți

În ceea ce privește proprietățile, anvelopele 205 65 R16 all season au un model al benzii de rulare asemănător cu cel al anvelopelor de iarnă,  având numeroase caneluri, care facilitează evacuarea apei.

Anvelopele pentru all season pot fi o opțiune perfectă pentru dacă:

      Locuiți într-o regiune temperată și conduceți rar pe drumuri acoperite cu zăpadă

      Doriți să folosiți aceleași anvelope pe tot parcursul anului

      Vrei să-ți limitezi cheltuielile

Pe de altă parte, anvelopele all-season nu sunt pentru tine dacă:

      Vi se cere să conduceți regulat pe drumuri foarte înghețate și înzăpezite

      Locuiești într-o zonă în care temperaturile sunt foarte scăzute iarna

      Conduci mult, iar asta deoarece anvelopele pentru toate anotimpurile se uzează mai repede și au ca rezultat un consum mai mare de combustibil.

În aceste condiții, se recomandă schimbarea la șase luni între anvelopele de iarnă și anvelopele de vară. Este important de reținut că o anvelopele all season nu funcționează la fel de bine ca o anvelopă de iarnă iarna și ca o anvelopă de vară vara, fie că este vorba de aderență, zgomot sau chiar de consumul mașinii.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii